Medvehagymás "sushi"

2012-03-28

sponsored links

gasztroblog, medvehagymás sushi, recept, medvehagyma, sushi, rizs, kecskesajt, camambert, márványsajt, mozzarella, füge, barack, körte, alma

Amikor megjelenik a piacokon a medvehagyma mindig azonnal rávetem magamat, mint mindenki más. Fogyasztjuk pestoként tésztával, csirkével, krémlevesnek vagy szendvicsbe. Most valami mást szerettem volna. Arra gondoltam mi lenne, ha "sushi"-t készítenék belõle. A nori lapot helyettesíthetném a medvehagymával, és a "mirin"-t elkészíthetném fehérbor + cukor keverékébõl, ami minden sajthoz, gyümölcshöz és zöldfûszerhez illene, ami a töltelékben lenne.

Hozzávalók:

-          1 csokor medvehagyma (célszerû a nagy levelû)
-          250 g sushi rizs
-          só
-          50 ml fehérbor (felforralva, úgy, hogy kb.30 ml maradjon belõle)
-          3-4 teáskanál cukor
-          pár szelet szárított sonka ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/03/medv...

sponsored links

Keres?s